Thông báo Viện Công nghệ thông tin

26/12/2016
 Xin gửi các anh chị thông tin về buổi seminar của GS. Helen Meng từ Đại học Hồng Kông như sau:
 - Địa điểm: Phòng Hội trường Viện CNTT, sáng ngày 27/12/2016

- Title: Development of Automatic Speech Recognition and Synthesis Technologies to Support Chinese Learners of English: The CUHK Experience

- Abstract: We present our group’s ongoing research in the area of computer-aided pronunciation training (CAPT) for Chinese learners of English. Our goal is to develop technologies in automatic speech recognition (ASR) to support productive training for learners. We focus on modeling possible errors due to negative transfer from L1 (i.e. Chinese) of Chinese learners to L2 (English). ASR techniques trained by deep learning are used for fine phonetic analyses to achieve mispronunciation detection and diagnoses.  We also develop of audio and visual speech synthesis to provide corrective feedback for learners.  This talk presents an overview of the technologies, related experimental results and ongoing work as well as future plans.

- Thông tin thêm về GS. Helen:
Helen Meng is Professor and Chairman of the Department of Systems Engineering and Engineering Management at the Chinese University of Hong Kong (CUHK). She is the Founding Director of the CUHK MoE-Microsoft Key Laboratory for Human-Centric Computing and Interface Technologies, and the Stanley Ho Big Data Decision Analytics Research Center. She is former Associate Dean (Research) of Engineering, former Editor-in-Chief of the IEEE Transactions on Audio, Speech and Language Processing, and is elected into the IEEE Board of Governors.  Her other professional services include membership in the HKSAR Government’s Steering Committee on eHealth Record Sharing, and Engineering Panel Convenor of HKSAR Government’s Competitive Research Funding Schemes for the Self-financing Degree Sector.  Helen was elected ISCA Distinguished Lecturer and received the HKCS Outstanding ICT Woman Professional Award in 2015, and the MoE Higher Education Outstanding Scientific Research Output Award in 2009.  Helen received all her degrees from MIT and is a Fellow of HKCS, HKIE, IEEE and ISCA.

Mong các cán bộ của viện Công nghệ thông tin có mặt đầy đủ.
XIn cảm ơn.